Naast onze concerten, verlenen wij ook medewerking aan verschillende kerkdiensten.
Zoals op 1e Paasdag, zondag 16 april 2017 om 9.30 uur in De Regenboog te Nijverdal en op zondag 1 oktober 2017 om 10.15 uur in Krönnenzommer te Hellendoorn.
Zingt u graag, kijk dan ook even onder Repetities bij ‘Zing met ons mee’.

Vrijdag 12 mei 2017 om 20.00 uur, in Het Centrum, Constantijnstraat 7 te Nijverdal: VOORJAARSCONCERT
Medewerkenden zijn Erik Slik, tenor. Gezinus Veldman, piano.
Klaasjan Pullen, saxofoon en een violist(e).
We zingen o.a. een drietal liederen gebaseerd op “Het Onze Vader”, Ave verum, Panis angelicus en liederen uit operettes en musicals zoals “Schenkt man sich Rosen in Tirol”.
Entreekosten zijn € 10,00 per persoon inclusief koffie of thee.
Donateurs van het koor hebben gratis toegang.

 

 

 

mannenkoorhollandseveld

christelijkzangkoornijverdalnbrVrijdag 16 december 2016 om 20.00 uur gaven wij een
KERSTCONCERT MET TWEE KOREN

Adventstijd. Dat betekent: samen toeleven naar en wachten op de komst van Jezus Christus, Gods Zoon. Alle eeuwen door ontstaan er liederen die dat wonder bezingen. Wilt u/wil jij een avond van die rijke schat aan liederen genieten? Kom dan op 16 december naar het KERSTCONCERT, dat het Christelijk Zangkoor Nijverdal samen met het Christelijk Mannenkoor Hollandscheveld geeft in Het Centrum, Constantijnstraat 7, Nijverdal. Beide koren staan onder deskundige leiding van dirigent Frank Kaman. Het mannenkoor uit het Drentse Hollandscheveld, een koor van bijna 80 leden, bestaat sinds 1983. Zij gaven al veel concerten in binnen- en buitenland. Het Christelijk Zangkoor Nijverdal, ruim 70 leden groot, bestaat dit jaar 60 jaar en voerde het afgelopen voorjaar in Nijverdal de Marcuspassie uit. En nu dus een gezamenlijk KERSTCONCERT. Trakteer uzelf/jezelf op een fijne vrijdagavond en kom op 16 december naar Het Centrum. Beide koren zingen zowel een eigen repertoire als een aantal liederen samen. Het geheel wordt afgewisseld met instrumentale nummers en enkele samenzangliederen. Het concert is gratis. Bij de uitgang zal er een collecte zijn, waarbij iedereen vrijwillig kan bijdragen in de kosten. Tijdens de pauze is er koffie en thee tegen betaling verkrijgbaar. Aanvang 20.00 uur. WEES WELKOM!

 

Zingt u graag, kijk dan ook even onder Repetities bij ‘Zing met ons mee’.

Flyer Zangkoor Voorjaar 60 jaar 2016Op zaterdagavond 19 maart 2016 voerden we in de Rooms-Katholieke kerk in Nijverdal, de bijzondere Nederlandstalige Marcus Passie van Addie de Jong uit.

Addie de Jong, organist en componist (overleden in 1997), schreef deze passie in 1983, geïnspireerd door J.S.Bach, maar met eigen stijl en ritmiek. Het werk bevat veel bekende koralen, gezongen door een vierstemmig koor. Het resultaat is eigentijdse passiemuziek in een herkenbare stijl. In tegenstelling tot de Mattheus Passion van J.S. Bach kent deze passie geen aria’s. Daardoor duurt deze uitvoering dan ook aanzienlijk korter, namelijk ruim anderhalf uur. De lijdensweg van Christus wordt verteld, gespeeld en gezongen aan de hand van de woorden uit Marcus 14 en 15.

 Het Christelijk Zangkoor Nijverdal is een gemengd koor, dat al jaren onder leiding staat van dirigent Frank Kaman. Dit jaar bestaat het koor 60 jaar.

Zaterdag 7 november 2015 gaven  wij een concert samen met gospelkoor SHINE .

Poster Najaarsconcert 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OP DINSDAG 23 DECEMBER 2014 hebben wij het Kerstoratorium ‘Bethlehem’ van J.H. Maunder uitgevoerd. De belangstelling was overweldigend.

De reacties van het publiek zeer positief.

Poster A5 kerstoratorium Nijverdal 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zingt u graag, kijk dan ook even onder Repetities bij ‘Zing met ons mee’.

OP DINSDAG 17 DECEMBER 2013 hebben wij het Kerstoratorium ‘Een Nieuw Begin’ van Johan Bredewout uitgevoerd.

POSTER kerstoratorium 2013_mail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OP ZATERDAG 27 APRIL 2013 GAVEN WIJ EEN VOORJAARSCONCERT.
Gezongen werden onder meer:
`Hör mein Bitten` (Mendelssohn), `Laudate Dominum` (Mozart), maar ook Weense klassiekers zoals `Schenkt man sich Rosen in Tirol` en `Musik, Musik, Musik`.
Verder werkten mee:
sopraan Judith Sportel, pianist Gezinus Veldman en een strijkersensemble onder leiding van Ronald Bannink.
De algehele leiding was in handen van onze dirigent Frank Kaman.

Flyer zangkoor april 2013
Poster Najaarsconcert 2012